Artikelen

Groene binnenwereld in Witt

Lees artikel

Een strategische locatie langs het spoor, vlakbij de oude binnenstad en treinstation Woerden.

Waterfront Harderwijk: ‘Zo mooi dat mensen terug willen naar hun roots’

Lees artikel

De metamorfose van een oud industrieterrein tot een moderne, veelzijdige stad aan het water.

Het Notenboompark IJmuiden – Nieuw hart voor de buurt

Lees artikel

Het Notenboompark was verlaten, verwaarloosd en verwilderd. Het Notenboompark vormt te midden van de aangrenzende woningbouwontwikkeling, het nieuwe hart voor de buurt.” Een artikel van Gerwin de Vries van Flux landscape architecture

Zelling – Kwaliteitsvol en groen plan aan de Hollandse IJssel

Lees artikel

De voormalige bedrijfslocatie Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt getransformeerd tot een bijzonder woon- en verblijfsgebied met een openbaar toegankelijk en groen woonmilieu.

Hout; snel, efficiënt en duurzaam

Lees artikel

De grote woningbouwopgave, de opwarming van de aarde en de ambities van het Klimaatakkoord vragen om een andere manier van ontwerpen, ontwikkelen en bouwen. Snel, efficiënt en duurzaam. Hout als bouwmateriaal biedt daarin een oplossing.

Synchroon met de Stad Live Editie I

Lees artikel

Dat was het thema van het event dat Synchroon 10 september organiseerde voor haar internetplatform Synchroon met de Stad. Ruim tachtig belangstellenden luisterden naar de voordracht van Menno Schilthuizen, wetenschapper bij het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. En ze werden geconfronteerd met de nuchtere kijk van ‘volksfilosoof’ Bas Haring.

Biodiversiteit in Kop van Waal

Lees artikel

Biodiversiteit is niet beperkt tot natuurgebieden. Juist ook in stedelijk gebied groeit en bloeit een groot deel van de flora en fauna die bijdraagt aan biodiversiteit.

Een nieuwe stedelijke ecologie: XS Deluxe

Lees artikel

Bij onze stedelijke woonvorm XS Deluxe, ligt de nadruk op delen en collectiviteit met onder andere een weelderige, groene binnentuin. Een nieuwe biotoop in de stad.

Biodiversiteit in Floating Gardens

Lees artikel

Herinrichting van stedelijk gebied op een manier die bijdraagt aan het vergroten van de algemene soortenrijkdom, is van groot belang. Floating Gardens geeft uitbundig invulling aan onze groene ambities.